Warsztaty Kajakarskie

Bezpłatne Warsztaty Kajakarskie – Podsumowanie

Bezpłatne warsztaty kajakarskie już za nami. Czas na podsumowanie tego wszystkiego co działo się przez kilka tygodni września i października. A działo się wiele bo też wiele osób skorzystało z naszych bezpłatnych warsztatów kajakarskich.

Podziękowania

Bardzo dziękujemy uczestnikom naszych warsztatów kajakarskich. To wszystko było z myślą o Was i dla Was przygotowane. Nie zawiedliście nas i jednocześnie zaskoczyliście ilością zgłoszeń. Też nie udało się każdemu przejść przez wszystkie etapy warsztatów ze względu na sytuację pandemiczną i zakazy wprowadzone w kwestii zgromadzeń. Mamy nadzieję, że jednak wcześniejsze przebyte etapy przekonały Was, że kajaki to super zabawa i fantastyczna aktywność sportowa.

Dziękujemy też Urzędowi Marszałkowskiemu Województwa Małopolskiego za finansowe wsparcie bez którego warsztaty nie mogłyby się odbyć.

Warsztaty składały się z 3 etapów.

Warsztaty sterowania kajakiem – Etap 1

Zajęcia teoretyczne z kajakarstwa

Zrealizowano w sumie 15 lekcji warsztatów sterowania kajakiem po 1,5h w których wzięło udział 150 osób.

Pływanie po Zalewie Nowohuckim – Etap 2

Pływanie na torze kajakowym utworzonym z boi na Zalewie Nowohuckim

Zrealizowano w sumie 15 lekcji pływania po Zalewie Nowohuckim pomiędzy bojkami po 1h. Przeszkolono w sumie 150 osoby.

Spływ Kajakowy Dłubnią – Etap 3

Uczestnicy po pokonaniu Dłubni kajakiem już na Wiśle

Zrealizowano 9 spływów rzeką Dłubnią (w planach było 13 spływów). W trakcie spływu uczestnicy mieli sprawdzić nabyte umiejętności w Etapie 1 i 2. W spływie kajakowym wzięło udział 110 osób . Ze względu jednak na wchodzące obostrzenia wywołane zwiększeniem zachorowań COVID-19 Fundacja Ecotravel musiała zakończyć projekt realizacji spływów kajakowych z dniem 23.10.2020r. W związku z powyższym część uczestników nie mogła skorzystać z 3 etapu zadania.

Jeszcze raz dziękujemy i mamy nadzieję, że nasze działania będą kontynuowane w nowych projektach na które już dziś serdecznie zapraszamy.

Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego