Artykuły Fundacja Ecotravel

Mapa Wiewiórek w Krakowie

Mapa Wiewiórek w Krakowie – START! Chcemy wiedzieć gdzie nasze rude piękności zasiedlają nasze miasto. Jeśli zaobserwowaliście wiewiórkę – napiszcie do nas a my zamieścimy Wasze zgłoszenie na Mapie Wiewiórek w Krakowie.

Wszystkie zgłoszenia będziemy umieszczać na poniższej mapie:

Mapa Wiewiórek w Krakowie – Po co to robimy?

Chcemy wiedzieć gdzie występują wiewiórki w Krakowie. Dzięki temu będziemy mogli odpowiedzieć na wiele pytań. Określić miejsca ich najliczniejszego występowania jak i tzw. pustynie – miejsca w których nie ma ani jednego osobnika. Dlaczego tak się dzieje? Jakie są bariery architektoniczne miasta i w których dokładnie miejscach one występują. Bardzo możliwe, że dzięki Wam zobaczymy również gdzie i dlaczego wiewiórki giną na drogach. Postaramy się temu zapobiec.

Zgłoszenia

Zgłoszenia obserwacji wiewiórki prosimy kierować wyłącznie na email: fundacja@ecotravel.pl.

Aby zgłoszenie było jak najpełniejsze prosimy podać następujące informacje:

• data i godzina obserwacji
  • miejsce obserwacji (skrzyżowanie, ulica, adres, park, współrzędne geograficzne – im bardziej szczegółowo tym lepiej)
  • obserwacja żywego czy martwego osobnika
  • zdjęcie wiewiórki

Dziękujemy Wszystkim za zaangażowanie!

Mapa Wiewiórek w Krakowie

Więcej informacji o naszych rudych pięknościach dowiecie się na stronie Wikipedii: Wiewiórka Pospolita

Nie zapomnijcie też o innej naszej mapie – Mapa Akcji Sprzątania w Krakowie.