Artykuły

Kajakiem i rowerem u zbiegu Dłubni i Wisły

Kajakiem i rowerem u zbiegu Dłubni i Wisły. To jedna z wielu wspaniałych ekoturystycznych tras i wycieczek ujętych w nowym przewodniku po Małopolsce. Przedstawia on atrakcyjne miejsca w sposób wyjątkowy: aktywnie i zarazem przyrodniczo! Podróżuj z nami w rytmie eko!

Kajakiem i rowerem u zbiegu Dłubni i Wisły

To była czysta przyjemność dołożenia naszej niewielkiej cegiełki do tego niezwykłego przewodnika. Zarazem i wielkie wyróżnienie, że idea spływów kajakowych Dłubnią w Nowej Hucie znalazła się pośród tylu niezwykłych miejsc i atrakcji. Cieszymy się, że jesteśmy w tym wspaniałym ekoturystycznym gronie!

Kajakiem i rowerem u zbiegu Dłubni i Wisły
Kliknij w obraz by pobrać przewodnik: Kajakiem i rowerem u zbiegu Dłubni i Wisły

Czym jest Ekoturystyka?

Ekoturystyka to kameralne odkrywanie i poznawanie wyjątkowych miejsc i ludzi, ich kultury, tradycji oraz zabytków. To co wyróżnia podróżowanie w stylu eko, to szacunek i wrażliwość na przyrodę i krajobraz. Zarazem wrażliwość na potrzeby ludzi, którzy mieszkają w miejscach, które odwiedzamy. Dzięki ekoturystyce jesteśmy bliżej nich i natury, mamy szansę doświadczyć, poczuć, poznać, zaprzyjaźnić się, zachwycić otaczającym światem. I zabrać ze sobą swój ślad węglowy oraz… wspaniałe wspomnienia.

Wszystkie Ekowycieczki po Małopolsce dostępne są pod linkiem: https://visitmalopolska.pl/-/podrozuj-z-nami-w-rytmie-eko-…

Propozycje ekowycieczek po Małopolsce, stworzyła wraz z zespołem ekspertów Dominika Zaręba . Autorski projekt graficzny wykonała Diana Jabłońska. Autorem większości fotografii jest Kamil Sorocki.

Projekt pt. „Małopolska Ekoturystyka – zrównoważony rozwój turystyczny regionu” jest realizowany przez Fundusz Partnerstwa jako część Programu EkoMałopolska. Jego celem jest promocja regionu w sposób zrównoważony, odpowiedzialny i jak najmniej inwazyjny dla środowiska naturalnego oraz zakładający autentyczne zainteresowanie jego bogactwem i dziedzictwem.